Soutěžící 2025 - POCTIVÝ GRUND
06. 09. 2025
Zakladatel značky, Ing. Roman Plas, se rozhodl dělat věci jinak. Bez zbytečných konzervantů, dochucovadel nebo barviv. Vyrábí poctivé sušené maso pouze fermentací a sušením, nikoli tepelným opracováním. To zachovává přirozenou strukturu masa a zároveň umožňuje vznik typické „měkké“ konzistence, která je pro biltong charakteristická.
Letos se Poctivý Grund účastní soutěže Potravina a potravinář roku 2025 s produktem:
🟫 Vepřový BILTONG – Barbecue
Pikantní verze klasiky, která překvapí svou intenzivní chutí a jemnou strukturou. Maso pochází výhradně z českých chovů, výrobní proces je maximálně transparentní a bez zbytečné chemie.
Výroba probíhá v menším objemu, pečlivě kontrolovaném prostředí. Díky tomu si produkty Poctivého Grundu drží vysokou a stálou kvalitu, a právě to oceňují i zákazníci – mnozí se k nim pravidelně vracejí.
„Chci vyrábět maso, které si dám sám a s čistým svědomím ho dám i svým dětem,“ říká zakladatel značky. A právě tento přístup přináší výsledky – nejen v chuti, ale i v důvěře zákazníků.
🔔 Hlasujte pro Poctivý Grund v soutěži Potravina a potravinář roku 2025 a podpořte poctivou ruční výrobu s jasným původem!