Soutěžící 2025 - V Mouce
30. 07. 2025
Letos se v soutěži Potravina a potravinář roku Královéhradeckého kraje představují hned třemi výrobky, které rozhodně stojí za pozornost:
🍞 Kváskový chléb s pekanovými ořechy
Elegantní a chuťově výrazný chléb s jemně nakyslým kváskem a sladkými pekanovými ořechy. Díky dlouhému kynutí má vláčné střídě a bohatou chuť. Skvěle ladí s máslem, sýrem nebo i jako delikatesní základ pro snídaňový toast.
🍺 Kváskový chléb s pivovarským mlátem
Spojení dvou řemesel – pekařského a pivovarského. Mláto, zbytek po výrobě piva, dodává chlebu originální chuť, výživovou hodnotu a lehce rustikální texturu. Jde o výjimečný chléb s příběhem a respektem k udržitelnému přístupu.
🍩 Povidlová buchta
Klasika, kterou si zamilujete na první sousto. Měkké těsto, šťavnatá povidlová náplň a jemně sladká chuť dělají z této buchty dokonalý návrat k babiččiným receptům – jen v novém, precizně řemeslném podání.
Proč podpořit právě Pekárnu V Mouce?
-
Ruční práce a kvásková tradice
-
Kvalitní, lokální suroviny bez náhražek
-
Originální nápady a chuťový zážitek
-
Důraz na udržitelnost a otevřenost výroby
Hlasujte s chutí
Pečou to jinak – a pečou to skvěle. Pokud milujete chleba, který má tělo i duši, a buchty, které skutečně chutnají po ovoci, pak dejte hlas Pekárně V Mouce. Každý jejich výrobek je oslavou řemesla, poctivosti a radosti z pečení.



